Ronselaar

Ronselaar

Ronselen is het meestal het onvrijwillig rekruteren van mensen. Ronselarij werd in het verleden toegepast om een tekort aan soldaten of zeelui "op te lossen".

Een bekende vorm van ronselen is de volgende: een ronselaar zoekt in een kroeg (kan ook op straat) een in zijn ogen geschikte kandidaat uit en wacht totdat het slachtoffer dronken is. Als het slachtoffer uit zijn roes ontwaakt, bevindt hij zich in een kazerne of aan boord van een schip.

De ronselaars bevinden zich bij Kaeskoppenstad o.a. bij de wachtrij voor de poort. Er worden geschikte kandidaten (veelal stoere mannen) aangesproken die staan te wachten om het gebied van Kaeskoppenstad te betreden. De ronselaar legt in vage taal uit wat de bedoeling is en vraagt of de bezoeker even snel een formulier wil ondertekenen. De ronselaar beloofd gouden bergen, maar wat hier later van terecht komt is nog maar de vraag?

Je collega’s, de andere ronselaars, staan binnen in het gebied van Kaeskoppenstad en spreken ook mensen aan om het formulier te ondertekenen. Hoe toevallig zou het zijn als de ronselaar in het gebied van Kaeskoppenstad een bezoeker aanspreekt die al een formulier ondertekend heeft? De ronselaar kan er dan een mooi spel van maken en hem bijvoorbeeld afvoeren en bij wijze van spreken op de boot zetten. Aan jou de taak om zoveel mogelijk mensen te ronselen, zowel binnen als buiten de poort. Verzin een mooi verhaal waarin je de mensen gouden bergen belooft als ze een kruisje op jouw document zetten, een handtekening hoeft niet eens.